Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1200 g AH Biologisch iets kruimige aardappelen
- 1 AH Biologisch bloemkool
- 1 el milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 50 g ongezouten roomboter
- 4 varkensslavinken
- 150 ml AH Biologisch halfvolle melk
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool. Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Verhit de helft van de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
- Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.
variatietip:
Vega? Vervang de slavinken door 2 schalen AH Biologische groenteburgers. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het recept is dan niet meer glutenvrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 360 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1200 g AH Biologisch iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
- 1 AH Biologisch bloemkool
- 1 el milde olijfolie
Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 tenen knoflook
Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool.
Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 varkensslavinken
Verhit de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.
- 150 ml AH Biologisch halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.
variatietip:
Vega? Vervang de slavinken door 2 schalen AH Biologische groenteburgers. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het recept is dan niet meer glutenvrij.