bewaar
Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
bewaar

Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree

We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!

25 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1200 g

AH Biologisch iets kruimige aardappel

1

AH Biologisch bloemkool

1 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

4

varkensslavinken

150 ml

AH Biologisch halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.

3

Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool. Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

4

Verhit de helft van de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.

5

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.

6

Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.

variatietipVega? Vervang de slavinken door 2 schalen AH Biologische groenteburgers. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het recept is dan niet meer glutenvrij.