Ge­roos­ter­de bloem­kool met sla­vink en aard­ap­pel­pu­ree

We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!

(2) waardeer
hollands hoofdgerecht We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker! 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
  3. Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool. Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  4. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.
  5. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
  6. Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.

variatietip:

Vega? Vervang de slavinken door 2 schalen AH Biologische groenteburgers. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Duurzaam 2018

Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool met sla­vink en aard­ap­pel­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1200 g AH Biologisch iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.

3
3
  • 1 AH Biologisch bloemkool
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool.

5
5

Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

6
6
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 4 varkensslavinken

Verhit de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.

7
7
  • 150 ml AH Biologisch halfvolle melk
  • 25 g ongezouten roomboter

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.

8
8

Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.

variatietip:

Vega? Vervang de slavinken door 2 schalen AH Biologische groenteburgers. Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.