bewaar
Kip-champignonragout met rijst
Kip-champignonragout met rijst
bewaar

Kip-champignonragout met rijst

Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.

30 min. bereiden
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

wilde en witte rijst

600 g

verse sperziebonen

500 g

champignons

160 g

gerookte kipfilet

25 g

verse bieslook

50 g

ongezouten roomboter

5 el

tarwebloem

350 ml

krachtbouillon kip

100 ml

kraanwater

Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.

2

Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend. Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.

3

Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.