bewaar
Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
bewaar

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes

15 min. bereiden
45 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kipovenschotel 'kip au vin'

300 g

wilde en witte rijst

1

ui

2

courgettes

3 eetlepels

olijfolie

Dit heb je nodig

  • 1 koffiekopje, ingevet met olie

Aan de slag

Oven op 180 °C voorverwarmen. Kipschotel in midden van oven in 45 min. gaar laten worden. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en fijnsnijden. Courgettes schoonmaken en in lengte halveren. Helften nogmaals halveren. Kwart courgettes in stukjes van ca. 4 cm snijden. In braadpan olie verhitten. Ui 1 min. fruiten. Courgette toevoegen en 3 min. meebakken. 50 ml water toevoegen en courgette in 8 min. gaarstoven. Met zout en peper op smaak brengen. Koffiekopje vullen met rijst en goed aandrukken. Kopje op bord keren zodat rijsttorentje ontstaat. Op elk bord 2 torentjes maken. Kipschotel ernaast scheppen en met courgette serveren.