bewaar
Gestoomde zalmfilet met wasabisaus
Gestoomde zalmfilet met wasabisaus
bewaar

Gestoomde zalmfilet met wasabisaus

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

wilde en witte rijst

3

courgettes

½ liter

visbouillon

1 zakje

sereh

2 schaaltjes

zalmfilet

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 bekertje

crème fraîche

1 eetlepel

wasabipasta

Dit heb je nodig

  • stoommandje

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Courgette schoonmaken en in blokjes snijden. In pan bouillon en 1 stengel citroengras aan de kook brengen. Rest van citroengras in stukken snijden en in stoommandje of vergiet uitspreiden. Zalmfilet met zout en peper bestrooien en op citroengras leggen. Deksel op stoommandje leggen. Boven kokende bouillon zalmfilet in 12 min. gaarstomen. In braadpan olie verhitten. Courgette 2 min. bakken. Met deksel op pan in 6 min gaarsmoren en zout en peper naar smaak toevoegen. Crème fraîche met wasabipasta losroeren. Crème fraîche met 1-2 el bouillon mengen (rest bouillon wordt niet gebruikt). Rijst met zalm en courgette serveren. Wasabisaus over vis schenken.