bewaar
Snelle 'soto' met kip, rijst en peultjes
Snelle 'soto' met kip, rijst en peultjes
bewaar

Snelle 'soto' met kip, rijst en peultjes

Deze soep is snel te maken dankzij de bumbu. Serveer met een gekookt eitje en je hebt een complete soepmaaltijd.

15 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

90 g

kruidenpasta soto ajam

350 ml

krachtbouillon kip

1¼ liter

kraanwater

300 g

kipfiletblokjes

200 g

verse peultjes

300 g

diepvries tuinerwten

600 g

1 minuut witte rijst

125 g

taugé

Deze soep is snel te maken dankzij de bumbu. Serveer met een gekookt eitje en je hebt een complete soepmaaltijd.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

2

Breng ondertussen de kruidenpasta, bouillon en 1.2 liter water in een soeppan aan de kook.

3

Voeg de kip en peultjes toe en kook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en kook nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Verdeel de rijst en taugé over 4 kommen, schep de soep erover en leg in elke kom 2 halve eitjes.

combinatietipLekker met partjes limoen.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.