Snelle runderstoof met rijst en boontjes
Even stoven in de kokosmelk met bumbu en je hebt een vleugje extra smaak aan je stoof.
Ingrediënten
4 personen
1 el
arachideolie
90 g
rendang curry kruidenpasta
350 g
runderreepjes
400 ml
kokosmelk
800 g
koelverse gebroken sperziebonen
600 g
1 minuut basmatirijst
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 min. op laag vuur koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de rijst met de boontjes en rendang.
Snelle runderstoof met rijst en boontjes
Even stoven in de kokosmelk met bumbu en je hebt een vleugje extra smaak aan je stoof.

hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 min. op laag vuur koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de rijst met de boontjes en rendang.
achtergrondinfo:Echte rendang (gekaramelliseerd rundvlees) komt uit Padang, Sumatra. De term verwijst naar het kookproces dat zich kan vertalen naar 'heel lang stoven' en bestaat uit verschillende kookfases. Wil je echte rendang maken? Zoek op de site naar 1195164 voor het recept.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 el arachideolie
90 g rendang curry kruidenpasta
350 g runderreepjes
400 ml kokosmelk
800 g koelverse gebroken sperziebonen
600 g 1 minuut basmatirijst