bewaar
Snelle runderstoof met rijst en boontjes
Snelle runderstoof met rijst en boontjes
bewaar

Snelle runderstoof met rijst en boontjes

Even stoven in de kokosmelk met bumbu en je hebt een vleugje extra smaak aan je stoof.

15 min. bereiden
286waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

arachideolie

90 g

rendang curry kruidenpasta

350 g

runderreepjes

400 ml

kokosmelk

800 g

koelverse gebroken sperzieboon

600 g

1 minuut basmatirijst

Even stoven in de kokosmelk met bumbu en je hebt een vleugje extra smaak aan je stoof.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de kruidenpasta 2 min. op laag vuur. Voeg de runderreepjes toe en bak 3 min. op hoog vuur mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 min. op laag vuur koken.

2

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Bereid de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Serveer de rijst met de boontjes en rendang.

tip

achtergrondinfoEchte rendang (gekaramelliseerd rundvlees) komt uit Padang, Sumatra. De term verwijst naar het kookproces dat zich kan vertalen naar 'heel lang stoven' en bestaat uit verschillende kookfases. Wil je echte rendang maken? Zoek op de site naar 1195164 voor het recept.