Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.
Ingrediënten
4 personen
500 g
koelverse gebroken sperziebonen
1
ui
300 g
rundergehakt
2 el
traditionele olijfolie
200 ml
kokosmelk
400 g
tomatenblokjes
2 el
korma currypasta
800 g
koelverse basmatirijst
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
variatietip:Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g koelverse gebroken sperziebonen
1 ui
300 g rundergehakt
2 el traditionele olijfolie
200 ml kokosmelk
400 g tomatenblokjes
2 el korma currypasta
800 g koelverse basmatirijst