Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.
735 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
1
300 g
2 el
200 ml
400 g
2 el
800 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 11 - Oven aan!
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
- variatietipVervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
variatietip:Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g koelverse gebroken sperziebonen
1 ui
300 g rundergehakt
2 el traditionele olijfolie
200 ml kokosmelk
400 g tomatenblokjes
2 el korma currypasta
800 g koelverse basmatirijst




