bewaar
Gehaktkorma met boontjes
Gehaktkorma met boontjes
bewaar

Gehaktkorma met boontjes

Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

15 min. bereiden
303waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

koelverse gebroken sperziebonen

1

ui

300 g

rundergehakt

2 el

traditionele olijfolie

200 ml

kokosmelk

400 g

tomatenblokjes

2 el

korma currypasta

800 g

koelverse basmatirijst

Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.

variatietipVervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Gehaktkorma met boontjes

Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig