bewaar
Kip in groene curry
Kip in groene curry
bewaar

Kip in groene curry

15 min. bereiden
245waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

375 g

kipfilet

300 g

romatomaat

1 el

rijstolie

35 g

groene currypasta

200 ml

kokosmelk

500 g

diepvries gebroken sperzieboon

1 el

kristalsuiker

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de tomaten in parten.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta op halfhoog vuur tot het sterk begint te geuren. Schenk de kokosmelk erbij en breng het aan de kook. Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe. Breng op smaak met de suiker en eventueel zout en breng het geheel aan de kook.

3

Laat het gerecht 10 min. zachtjes koken, tot de kip gaar is, en voeg na 5 min. de tomaten toe. Verdeel de rijst samen met de kip in de groene curry over diepe borden.

combinatietipVoeg voor extra pit een schoongemaakt en ragfijn gesneden rood pepertje toe.