bewaar
Indiase kipcurry met groente en basmatirijst
Indiase kipcurry met groente en basmatirijst
bewaar

Indiase kipcurry met groente en basmatirijst

Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

800 g

worteltjes & peultjes

400 g

kipfiletblokjes

1 el

traditionele olijfolie

2

tomaten

400 ml

kokosmelk

160 g

korma currypasta

Wat een gemak! Alles de pan in en daar suddert het nog even door.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Halveer ondertussen de worteltjes in de lengte. Bestrooi de kipfiletblokjes met peper en eventueel zout. Verhit de olie in de hapjespan en bak de kip 3 min.

3

Was de tomaten en snijd ze in partjes. Voeg de worteltjes, tomaat, kokosmelk en currypasta toe aan de kip en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 15 min. zonder deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Roer af en toe. Voeg de laatste 2 min. de peultjes toe.

4

Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.