bewaar
Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel
Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel
bewaar

Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel

Ga eens voor een avondje Aziatisch!

25 min. bereiden
licht pittig
21waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

basmatirijst

1 teen

knoflook

250 g

zoete aardappel

195 g

kipfilet

2 el

arachideolie

35 g

groene currypasta

200 ml

kokosmelk light

1 schaal

Shanghai paksoi

2

tomaten

Ga eens voor een avondje Aziatisch!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, kipfilet en aardappelblokjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan.

4

Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed. Was de tomaten en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).

5

Voeg het witte deel van de paksoi toe aan de curry en gaar 2 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en schep het groen van de paksoi en de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry en de rijst in diepe kommen en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.