Pit­ti­ge kip­cur­ry met pak­soi en zoe­te aard­ap­pel

Ga eens voor een avondje Aziatisch!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Ga eens voor een avondje Aziatisch! 2 personen
4 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, kipfilet en aardappelblokjes toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan.
  4. Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed. Was de tomaten en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).
  5. Voeg het witte deel van de paksoi toe aan de curry en gaar 2 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en schep het groen van de paksoi en de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry en de rijst in diepe kommen en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 25 2017

Pittige kipcurry met paksoi en zoete aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge kip­cur­ry met pak­soi en zoe­te aard­ap­pel

1
1

Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 150 g basmatirijst

Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 250 g zoete aardappelen
  • 195 g kipfilets

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in blokjes.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 35 g groene currypasta

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, kipfilet en aardappelblokjes toe en bak al omscheppend 3 min.

5
5
  • 200 ml kokosmelk light

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 7 min. stoven met de deksel op de pan.

6
6
  • 1 schaal Shanghai paksoi
  • 2 tomaten

Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed. Was de tomaten en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

7
7

Voeg het witte deel van de paksoi toe aan de curry en gaar 2 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

8
8

Neem de pan van het vuur en schep het groen van de paksoi en de tomatenblokjes erdoor.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry en de rijst in diepe kommen en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.