bewaar
Kipcurry met paksoi en rijst
Kipcurry met paksoi en rijst
bewaar

Kipcurry met paksoi en rijst

Aardappel-groente-vlees, maar dan op z'n Indiaas!

30 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

5 el

zonnebloemolie

360 g

kipfiletblokjes

2

rode paprika's

400 ml

Korma Indiase currypasta

500 g

paksoi

2 tenen

knoflook

Aardappel-groente-vlees, maar dan op z'n Indiaas!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 el olie in de braadpan en bak rondom bruin. Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Schep de paprika bij de kip en bak 3 min. mee.

2

Schenk de currysaus erbij en laat het geheel onder af en toe roeren 15 min. sudderen. Snijd de paksoi in de lengte doormidden en snijd de harde stukken stonk weg. Was de rest, snijd in dunne reepjes en dep droog.

3

Verhit de rest van de olie en de wok, pers de knoflook erboven uit en roerbak. Schep de paksoi erdoor, roerbak 2-3 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met rijst en paksoi.