bewaar
Kip in currykokossaus
Kip in currykokossaus
bewaar

Kip in currykokossaus

Rijk aan kleur met zoete rozijnen en worteltjes.

30 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Indiase Kip Korma

450 ml

kraanwater

350 g

kipfiletblokjes

300 g

basmatirijst

500 g

waspeen

75 g

rozijnen

3 el

zonnebloemolie

300 g

fijne diepvries tuinerwten

Rijk aan kleur met zoete rozijnen en worteltjes.

Aan de slag

1

Meng de marinademix (uit pak) met 100 ml water (per 4 personen) en marineer hierin de kipfilet ca. 15 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de waspeen in ca. 12 min. Wel ondertussen de rozijnen in heet water.

2

Verhit in de braadpan de olie. Bak de kip in ca. 3 min. rondom bruin. Bereid de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rest van het water en de sausmix (uit pak) toe aan het kipmengsel. Breng al roerend aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes doorkoken.

3

Voeg de laatste minuut de rozijnen en de gare worteltjes toe. Vermeng de rijst en de doperwten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkorma met het rijstmengsel.

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.