bewaar
Indiase kip met basmatirijstsalade
Indiase kip met basmatirijstsalade
bewaar

Indiase kip met basmatirijstsalade

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

1

Indiase

300 g

basmatirijst

1 eetlepel

Indiase currypasta

1 zak

gebroken sperziebonen

1 pak

tuinerwten

½ zakje

verse koriander

½ zakje

amandelschaafsel

2 eetlepels

zonnebloemolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Kip in oven bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Intussen rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Kookwater afgieten, currypasta door rijst scheppen en rijst al omscheppend goed doorwarmen. Boontjes in ruim kokend water met zout naar smaak 7 min. koken, tuinerwten toevoegen en samen nog 3 min. koken. Afgieten. Boontjes en tuinerwten door rijst scheppen. Rijstsalade laten afkoelen. Koriander fijnsnijden. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Olie, koriander en amandelen door rijst scheppen. Kip in 4 porties verdelen. Kip met groenten (uit folieschaal) over 4 borden verdelen. Rijstsalade ernaast scheppen.