Kip tandoori aan de spies
Kip in een marinade van yoghurt, gember en currypasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 cm verse gember (zakje 150 g)
- 15 g verse koriander (bakje)
- 2 kipfilets
- 1 el Indiase currypasta
- 4 el milde yoghurt
- 300 g basmatirijst
- 2 el zonnebloemolie
- 600 g diepvries tuinerwten (pak 450 g)
Keukenspullen
- satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn. Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout. Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander. Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst.

Kip tandoori aan de spies
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 73 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 130 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Kip tandoori aan de spies
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip tandoori aan de spies

- 2 cm verse gember
- 15 g verse koriander
Schil de gember en snijd fijn. Snijd de helft van de koriander blaadjes fijn.

- 2 kipfilets
- 1 el Indiase currypasta
- 4 el milde yoghurt
Snijd de kipfilets elk in 2 repen. Meng de gember met de currypasta, yoghurt, fijngesneden koriander en peper en eventueel zout.

- 300 g basmatirijst
Voeg de kip toe en laat 20 min. marineren op kamertemperatuur. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 2 el zonnebloemolie
Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

- 600 g diepvries tuinerwten
Snijd ondertussen de rest van de koriander grof. Kook de tuinerwten in 3 min. gaar, giet af en meng met de rijst en de koriander.

Serveer de kip tandoori met de tuinerwtenrijst. Bon appétit!