bewaar
Indiase curry met kip en basmatirijst
Indiase curry met kip en basmatirijst
bewaar

Indiase curry met kip en basmatirijst

Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!

25 min. bereiden
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

basmatirijst

2

groene paprika's

15 g

verse koriander

350 g

kipfilet

3 el

zonnebloemolie

160 g

currypasta Balti

400 g

gepelde tomaten in blik

250 ml

kraanwater

Als je van curry houdt, moet je deze variant met groene paprika en tomaat zeker proberen!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in blokjes en de koriander fijn. Snijd de kip in stukjes.

2

Verhit de olie in een pan en bak de kip 3 min. mee. Voeg daarna de paprika's toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag, voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten en het water toe. Laat de curry afgedekt 15 min. sudderen.

3

Serveer de rijst met de curry en garneer met de koriander.

tip

combinatietipLekker met komkommersalade en naanbrood.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.