bewaar
Curry van minigroente met kip
Curry van minigroente met kip
bewaar

Curry van minigroente met kip

Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.

30 min. bereiden
redelijk pittig
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

300 g

kipfilet

2

uien

2 el

milde Indiase currypasta

3 el

zonnebloemolie

2

rode pepers

400 ml

kokosmelk

2 schalen

minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

15 g

verse koriander

Deze curry breng je makkelijk op smaak met de currypasta.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ui in halve ringen en de kip in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip en currypasta toe en bak 3 min. mee.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rode peper samen met de haricots verts uit de verpakking van de minigroente en kokosmelk toe aan de currypasta. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.

3

Halveer de maiskolfjes in de lengte en voeg samen met de aspergebroccoli toe en laat nog 2 min. koken. Snijd het steeltje van de andere rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

4

Snijd koriander grof. Garneer de curry met de rodepeperringetjes en bestrooi met de koriander. Serveer met de rijst.

tip

serveertipLekker met een partje limoen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.