Mi­ni­groen­ten met dra­gondres­sing

Mais, aspergebroccoli en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.

(27) waardeer
bijgerecht Mais, aspergebroccoli en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie. 4 personen
3 27

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere helft wordt niet gebruikt. Snijd de blaadjes van de dragon en peterselie fijn. Meng het sap in een kom met de dragon, peterselie, mosterd en olie tot een dressing.
  2. Kook de mais, aspergebroccoli en haricots verts 3 min. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de peper door de dressing.
  3. Doe de groenten in een schaal en meng met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud.

bereidingstip:

Je kunt de minigroenten een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 26 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Minigroenten met dragondressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­groen­ten met dra­gondres­sing

1
1
  • 10 g verse platte peterselie
  • 1 perssinaasappel
  • 4 takjes verse dragon

Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere helft wordt niet gebruikt. Snijd de blaadjes van de dragon en peterselie fijn.

2
2
  • 1 tl Maille dijonmosterd
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng het sap in een kom met de dragon, peterselie, mosterd en olie tot een dressing.

3
3
  • 400 g minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)

Kook de mais, aspergebroccoli en haricots verts 3 min.

4
4

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

5
5

Meng de peper door de dressing.

6
6

Doe de groenten in een schaal en meng met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud.

bereidingstip:

Je kunt de minigroenten een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.