Sa­la­de met ha­ri­cots verts en spek

De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade.

(7) waardeer
bijgerecht De klassieke combinatie van haricots verts en spek, maar dan als salade. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  3. Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing. Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Salade met haricots verts en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met ha­ri­cots verts en spek

1
1
  • 100 g biologische spekreepjes

Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 350 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Kook in 4 min. beetgaar.

3
3

Giet af en spoel af onder koud stromend water.

4
4
  • ½ tl dijonmosterd
  • 1 tl wittewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie

Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, peper en eventueel zout. Schep de haricots verts om met de dressing.

5
5
  • 50 g jonge bladsla

Verdeel de sla over een schaal en verdeel de haricots verts en spekjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.