Spelt met haricots verts, spek en ui
Spelt kun je met van alles combineren. Bijvoorbeeld met spek en haricots verts.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 uien
- 3 el traditionele olijfolie
- 200 g AH Biologisch spelt
- 350 g verse haricots verts
- 200 g gerookte spekreepjes
- 4 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien 30 min. op laag vuur, tot ze karamelliseren. Schep af en toe om.
- Kook ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan. Giet af en doe met de spelt en gekaramelliseerde uien in een schaal. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer en kook in 7 min. beetgaar.
- Bak de spekreepjes in 6 min. krokant op middelhoog vuur. Roer ze met de helft van het bakvet door de spelt. Serveer de lauwwarme speltsalade met de eieren ernaast. Lekker! Bak in het achtergebleven bakvet spiegeleieren.

Freekeh met haricots verts, spek en ui
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 685 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Spelt met haricots verts, spek en ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spelt met haricots verts, spek en ui

- 3 uien
Snijd de uien in halve ringen.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien 30 min. op laag vuur, tot ze karamelliseren. Schep af en toe om.

- 200 g AH Biologisch spelt
Kook ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan.

- 350 g verse haricots verts
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer en kook in 7 min. beetgaar.

Giet af en doe met de spelt en gekaramelliseerde uien in een schaal.

- 200 g gerookte spekreepjes
Bak de spekreepjes in 6 min. krokant op middelhoog vuur. Roer ze met de helft van het bakvet door de spelt.

- 4 middelgrote eieren
Bak in het achtergebleven bakvet spiegeleieren.

Serveer de lauwwarme speltsalade met de eieren ernaast. Lekker!