bewaar
Haricots verts met serranoham
Haricots verts met serranoham
bewaar

Haricots verts met serranoham

Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham.

20 min. bereiden
5 min. oventijd
260waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

verse haricots verts

4 el

traditionele olijfolie

12 plakjes

serranoham

12 sprietjes

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.

2

Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook. Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over.

tip

bereidingstipJe kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.

Haricots verts met serranoham

Instructievideo - 01:31 min.