Haricots verts-aspergerolletjes
Het hoofdgerecht moet wel héél goed zijn om dit bijgerecht te kunnen overtreffen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in water 5 min. Voeg de laatste 2 min. de asperges toe. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
- Verdeel de groenten in 2 porties per persoon. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje pancetta omheen. Verdeel ze over de ovenschaal en breng op smaak met peper. Bak de rolletjes in het midden van de oven ca. 10 min. en serveer.
bewaartip:
Je kunt deze rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 280 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Haricots verts-aspergerolletjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Haricots verts-aspergerolletjes
- 150 g verse haricots verts
- 100 g groene aspergetips
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in water 5 min. Voeg de laatste 2 min. de asperges toe.
Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
- 8 plakken pancetta
Verdeel de groenten in 2 porties per persoon. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje pancetta omheen.
Verdeel ze over de ovenschaal en breng op smaak met peper. Bak de rolletjes in het midden van de oven ca. 10 min. en serveer.
bewaartip:
Je kunt deze rolletjes tot het bakken in de oven een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.