bewaar
Haricots verts gewikkeld in pancetta
Haricots verts gewikkeld in pancetta
bewaar

Haricots verts gewikkeld in pancetta

Noem een meer iconischer bijgerecht voor kerst. We'll wait.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

haricots verts

8 plakjes

pancetta

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Noem een meer iconischer bijgerecht voor kerst. We'll wait.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen 5 min. in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Verdeel de haricots verts in 8 gelijke porties. Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje pancetta omheen.

3

Verdeel de bundeltjes over de ovenschaal, breng op smaak met (versgemalen) peper en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

tip

bereidingstipJe kunt de bundeltjes alvast een halve dag van tevoren maken, voor ze de oven in gaan.