bewaar
Zoetzure kip met rijst
Zoetzure kip met rijst
bewaar

Zoetzure kip met rijst

25 min. bereiden
127waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

snelkook zilvervliesrijst

500 g

kipfilet

150 ml

curry kruiden ketchup

2

groene paprika's

2 el

ongezouten roomboter

840 g

halve abrikozen op siroop

3 el

azijn

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukken van ca. 5 cm. Besmeer de kipfilet met 2 el kruidenketchup (per 4 personen). Maak de paprika schoon en snijd in stukken.

2

Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in ca. 3 min. rondom bruin. Bak de paprika ca. 2 min. mee. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Voeg 150 ml abrikozensap (per 4 personen), azijn en de rest van de ketchup aan de kip toe. Laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Warm de laatste minuut de abrikozen mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.