bewaar
Kip met dadel-amandelsaus
Kip met dadel-amandelsaus
bewaar

Kip met dadel-amandelsaus

30 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

300 g

snelkook zilvervliesrijst

1

ui

1 bakje

dadels

1 schaal

kipfilet

3 eetlepels

zonnebloemolie

700 g

sperziebonen

1 zakje

amandelschaafsel

1 eetlepel

allesbinder

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. Dadels halveren, pitten verwijderen en dadels in reepjes snijden. Kipfilet bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kipfilet in ca. 3 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 1 minuut meebakken. Dadels en 300 ml water door kipfilet scheppen. Geheel afgedekt ca. 10 minuten stoven. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 8 minuten beetgaar koken. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 2 minuten bruin roosteren. Kipfilet uit pan halen en warmhouden. Saus binden met allesbinder. Amandelschaafsel door saus scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Kipfilet serveren met saus, rijst en sperziebonen.