Koolvis in dille-roomsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels boter
- 400 g koolvisfilet (diepvries)
- 2 eetlepels bloem (gezeefd)
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 400 g snelkook zilvervliesrijst
- 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In braadpan 2 el boter verhitten en bevroren koolvis aan beide zijden bakken. Met behulp van houten pollepel gebakken vis in stukjes uit elkaar laten vallen. Vis met bloem bestrooien. Al roerend slagroom in gedeelten erbij schenken, volgende scheut pas toevoegen als vorige scheut door bloem gebonden is. Vissaus op smaak brengen met helft van dille, zout en peper en op laag vuur warmhouden, af en toe roeren. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sperziebonen in 8 min. beetgaar koken. Sperziebonen omscheppen met rest van boter en rest van dille. Rijst over vier borden verdelen en vissaus erover scheppen. Sperziebonen ernaast serveren.
Tip:
prijs per persoon 1.50 (in januari/februari 2005)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 835 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 85 g
- vet 39 g