bewaar
Vispotje met sperziebonen en frites
Vispotje met sperziebonen en frites
bewaar

Vispotje met sperziebonen en frites

25 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

boter

1

ui

600 g

ovenfrites

400 g

koolvisfilet

2 eetlepels

bloem

250 ml

melk

2 eetlepels

crème fraîche

2 eetlepels

mosterd

1 theelepel

gedroogde dille

500 g

sperziebonen

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Spreid de ovenfrites uit op een bakplaat en laat ze in 15-20 minuten gaar worden. Voeg de vis toe aan de ui en bak 'm even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Kook intussen de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.

tip

algemeenLaat de diepvriesvis de avond tevoren al in de koelkast ontdooien.

algemeenAls variatie kunt u broodkruim over het vispotje strooien en het 5 minuten onder de hete gril plaatsen.