bewaar
Vispotje met frites
Vispotje met frites
bewaar

Vispotje met frites

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

roomboter

1

ui

600 g

minifrites

400 g

koolvisfilet

2 eetlepels

tarwebloem

250 ml

halfvolle melk

2 eetlepels

crème fraîche

2 eetlepels

Franse mosterd

1 theelepel

gedroogde dille

1 blik

gebroken sperziebonen

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui 1-2 minuten. Bereid de minifrites volgens aanwijzingen op de verpakking. Voeg de vis toe aan de ui en bak even mee (tot de vis uit elkaar begint te vallen). Strooi de bloem over de vis en schenk al roerend scheut voor scheut de melk erbij (de volgende scheut melk pas toevoegen nadat de vorige door de bloem is opgenomen). Breng het vispotje op smaak met crème fraîche, mosterd, dille, zout en peper. Vispotje in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en door en door heet laten worden. Verwarm intussen de sperziebonen. Serveer het vispotje met de frites en de boontjes.

tip

algemeenPrijs per persoon 0.69 (in 2007)