bewaar
Visschotel met bietjes
Visschotel met bietjes
bewaar

Visschotel met bietjes

Geef je dag een Scandinavisch tintje met dit makkelijke recept. 10 minuten voorbereiden, dan de oven in.

10 min. bereiden
35 min. oventijd
405waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gekookte bieten

400 g

diepvries koolvisfilet

1

rode ui

200 ml

crème fraîche

2 tl

gedroogde dille

700 g

koelverse aardappelschijfjes

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Geef je dag een Scandinavisch tintje met dit makkelijke recept. 10 minuten voorbereiden, dan de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in plakjes. Verdeel dakpansgewijs over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg de bevroren visfilets erop. Snipper de ui en bestrooi de vis met de ui. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi met de helft van de dille. Bedek de schotel met aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de dille. Verdeel de boter in kleine vlokjes erover. Bak de visschotel in het midden van de hete oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met zoetzure augurk of plakjes komkommer.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.