bewaar
Hollandse visschotel
Hollandse visschotel
bewaar

Hollandse visschotel

Romig ovengerecht met bloemkool, pangasius en kerrie. De perfecte combinatie.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
618waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries pangasiusfilet

1

bloemkool

2

uien

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

kerriepoeder

700 g

aardappelschijfjes

200 g

crème fraîche

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Romig ovengerecht met bloemkool, pangasius en kerrie. De perfecte combinatie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pangasiusfilets ontdooien. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.

2

Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstipDe visschotel kan 1 dag van tevoren bereid worden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.