bewaar
Boerenkoolschotel met spekjes
Boerenkoolschotel met spekjes
bewaar

Boerenkoolschotel met spekjes

Tip: maak een dubbele portie en vries er een in voor later.

20 min. bereiden
30 min. wachten
253waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

magere spekreepjes

2

uien

500 g

verse boerenkool

200

crème fraîche

150 ml

water

450 g

koelverse aardappelschijfjes

150

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (inh. 1.5l)

Tip: maak een dubbele portie en vries er een in voor later.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de spekreepjes in een wok zonder olie of boter in 3-4 min. uit. Snipper de ui. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de boerenkool in 2-3 porties toe en laat al omscheppend in 6-8 min. slinken. Voeg de crème fraîche met het water toe en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Vet de ovenschaal in. Schep het mengsel in de ovenschaal. Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.

3

*De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

bewaartipU kunt deze boerenkoolschotel invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.