bewaar
Prei-shoarmaquiche
Prei-shoarmaquiche
bewaar

Prei-shoarmaquiche

Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
441waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 blaadjes

diepvries bladerdeeg

4 el

vloeibare margarine

400 g

shoarmavlees

600 g

prei

3

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

2

Verhit in een grote koekenpan of wok de margarine. Bak het shoarmavlees 3 min. Snijd de prei in ringen. Bak 3 min. met shoarmavlees mee.

3

Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Gaatjes erin prikken.

4

Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Eimengsel door shoarmavlees scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken. Quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaarbakken.

bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietipLekker met groene salade met vinairgrettedressing.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.