bewaar
Prei-shoarmaquiche
Prei-shoarmaquiche
bewaar

Prei-shoarmaquiche

Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
437waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 blaadjes

diepvries bladerdeeg

4 el

vloeibare margarine

400 g

shoarmavlees

600 g

prei

3

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Zin in shoarma én zin in quiche? Met deze hartige taart combineer je het beste uit twee werelden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien.

2

Verhit in een grote koekenpan of wok de margarine. Bak het shoarmavlees 3 min. Snijd de prei in ringen. Bak 3 min. met shoarmavlees mee.

3

Vet de quichevorm in. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Gaatjes erin prikken.

4

Eieren loskloppen met crème fraîche en kaas. Eimengsel door shoarmavlees scheppen, in vorm overdoen en gladstrijken. Quiche in midden van oven in ca. 30 min. gaarbakken.

tip

bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietipLekker met groene salade met vinairgrettedressing.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.