bewaar
Ovenschotel met vis en aardappelpuree
Ovenschotel met vis en aardappelpuree
bewaar

Ovenschotel met vis en aardappelpuree

20 min. bereiden
25 min. oventijd
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries koolvisfilet

750 g

verse prei

2 el

zonnebloemolie

125 ml

crème fraîche

2 el

Franse mosterd

900 g

verse aardappelpuree

175 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Aan de slag

1

Laat de vis ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.

combinatietipLekker met tomatensalade.