Oven­scho­tel met vis en aard­ap­pel­pu­ree

(189) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 189

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de vis ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe. Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 04-05

Ovenschotel met vis en aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met vis en aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 400 g diepvries koolvisfilets

Laat de vis ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 750 g verse preien
  • 2 el zonnebloemolie

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei zachtjes 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el Franse mosterd

Snijd de vis in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de crème fraîche met de mosterd en voeg toe.

5
5
  • 900 g verse aardappelpuree

Leg het vismengsel op de bodem van de ovenschotel en verdeel het preimengsel erover. Dek af met de aardappelpuree.

6
6
  • 175 g geraspte jonge kaas

Bestrooi de puree met de kaas en bak de schotel ca. 25 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.