bewaar
Paprika-zalmquiche
Paprika-zalmquiche
bewaar

Paprika-zalmquiche

Knapperig bladerdeeg, zoete paprika en zilte zalmsnippers. Dé ingrediënten voor de perfecte hartige taart.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
402waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

3 el

traditionele olijfolie

600 g

diepvries paprikareepjes

1 dl

halfvolle melk

6

middelgrote eieren

200 g

gerookte zalmsnippers

87½ g

geraspte jonge kaas

15 g

verse dille

Dit heb je nodig

  • taartvorm (Ø 24 cm)

Knapperig bladerdeeg, zoete paprika en zilte zalmsnippers. Dé ingrediënten voor de perfecte hartige taart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ontdooien. Vet de bakvorm in. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de paprika 5 min.

2

Bedek de bakvorm met plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar.

3

Klop de eieren los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer de paprika, zalmsnippers en kaas erdoor. Knip de dille erboven fijn en meng. Vul de vorm met het eiermengsel. Strooi de rest van de kaas erover. Zet midden in de hete oven en laat in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden.

4

Laat de quiche een beetje afkoelen en snijd in punten.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.