bewaar
Zalmquiche
Zalmquiche
bewaar

Zalmquiche

Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
492waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

ui

15 g

verse bieslook

250 g

diepvries zalmfilet

2 el

traditionele olijfolie

450 g

diepvries tuinerwten

4

middelgrote eieren

250 g

Griekse yoghurt

100 g

gemalen jonge kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.

Aan de slag

1

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.

3

Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.

tip

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.