Zalmquiche
Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.
9 ingrediënten
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Zalmquiche
Griekse yoghurt in de quiche? Jazeker! Dat maakt de zalmquiche lekker fris en licht. En nét even anders.
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de bieslook fijn. Snijd de zalmfilet in blokjes. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. mee. Verdeel over de vorm en leg de zalm erop.
Klop de eieren los met de yoghurt. Meng de kaas, bieslook en peper en zout erdoor en schenk in de vorm. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 ui
15 g verse bieslook
250 g diepvries zalmfilets
2 el traditionele olijfolie
450 g diepvries tuinerwten
4 middelgrote eieren
250 g Griekse yoghurt
100 g gemalen jonge kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)