bewaar
Ovenschotel met bietjes en gehakt
Ovenschotel met bietjes en gehakt
bewaar

Ovenschotel met bietjes en gehakt

Met een drupje scherpe mosterd en wat tijm zet je de bietjes weer eens heel anders op tafel.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
160waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

500 g

gekookte bieten

2

uien

75 g

ongezouten roomboter

½ tl

gedroogde tijm

500 g

half-om-halfgehakt

150 ml

halfvolle melk

2 tl

pittige mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal inhoud 3 liter

Met een drupje scherpe mosterd en wat tijm zet je de bietjes weer eens heel anders op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Snijd de bietjes in plakken. Snipper de ui. Verhit in een hapjespan 1/3 van de boter. Bak de ui 3 min. zachtjes. Voeg de bietenplakjes en de tijm toe aan de ui. Laat het geheel afgedekt nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bak het gehakt in een hapjespan met antiaanbaklaag in 5 min. rul. Schep het overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met peper en zout. Giet de aardappelen af. Laat even uitdampen en stamp ze met een stamper tot puree. Meng de melk, mosterd en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vet de ovenschaal in. Leg de bietjes in de ovenschaal. Verdeel het gehakt erover en dek af met de aardappelpuree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 25-30 min. af.

tip

Bieten

Instructievideo - 04:40 min.