Spelt­f­rit­ta­ta met biet­jes en ma­kreel

Rijkgevuld ei-gerecht uit de oven mét spelt

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 640 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(18) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Rijkgevuld ei-gerecht uit de oven mét spelt 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Schil ondertussen de bieten en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de makreelfilets in kleine stukjes. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de dille fijn.
  3. Doe de eieren met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout en klop met een garde.
  4. Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Giet de spelt af en doe in de ovenschaal. Meng de bietenblokjes, makreel, knoflook en dille door de spelt in de ovenschaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de inhoud van de ovenschaal.
  5. Bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

serveertip:

Lekker met een groene salade.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Speltfrittata met bietjes en makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­f­rit­ta­ta met biet­jes en ma­kreel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g AH Biologisch spelt

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3
3
  • 500 g gekookte bietjes

Schil ondertussen de bieten en snijd in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 4 makreelfilets

Verdeel de makreelfilets in kleine stukjes.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse dille

Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de dille fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 5 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche

Doe de eieren met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout en klop met een garde.

7
7

Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Giet de spelt af en doe in de ovenschaal.

8
8

Meng de bietenblokjes, makreel, knoflook en dille door de spelt in de ovenschaal.

9
9

Schenk het eimengsel gelijkmatig over de inhoud van de ovenschaal.

10
10

Bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

serveertip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.