bewaar
Speltfrittata met bietjes en makreel
Speltfrittata met bietjes en makreel
bewaar

Speltfrittata met bietjes en makreel

Rijkgevuld ei-gerecht uit de oven mét spelt

20 min. bereiden
40 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

AH Biologisch spelt

500 g

gekookte bietjes

4

makreelfilets

2 tenen

knoflook

15 g

verse dille

5

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Rijkgevuld ei-gerecht uit de oven mét spelt

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Schil ondertussen de bieten en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de makreelfilets in kleine stukjes. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de dille fijn.

3

Doe de eieren met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout en klop met een garde.

4

Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Giet de spelt af en doe in de ovenschaal. Meng de bietenblokjes, makreel, knoflook en dille door de spelt in de ovenschaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de inhoud van de ovenschaal.

5

Bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

serveertipLekker met een groene salade.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.