bewaar
Gerookte makreel met doperwtenmousse
Gerookte makreel met doperwtenmousse
bewaar

Gerookte makreel met doperwtenmousse

Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.

10 min. bereiden
185waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

verse doperwten

1 el

crème fraîche

5 blaadjes

verse munt

50 g

verse gerookte makreelfilet

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • amuselepel

Deze amuse kan zo uit een sterrenrestaurant komen. Niemand die ziet dat het al in 10 minuten op tafel staat.

Aan de slag

Kook de erwten in een bodempje water met zout in 2 min. gaar. Pureer de doperwten met de crème fraîche en 3 blaadjes munt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de vis in reepjes. Leg op iedere lepel een schep doperwtenmousse en verdeel hierover de visreepjes. Snijd de rest van de munt in flinterdunne reepjes en strooi over de vis.