bewaar
Tortillataart met makreel
Tortillataart met makreel
bewaar

Tortillataart met makreel

20 min. bereiden
10 min. wachten
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 pakjes

gerookte makreelfilet

2 eetlepels

zonnebloemolie

1 zak

Hollandse roerbakgroenten

1 zakje

fajita seasoning mix

1 blik

tomatenblokjes

1 zak

flour tortilla's

1 bekertje

crème fraîche

100 g

gemalen belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (doorsnede ca. 24 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Vel en graten van makreel verwijderen. Makreel in stukken snijden. In wok of braadpan olie verhitten. Roerbakgroente ca. 4 minuten roerbakken. Makreel, seasoningmix en tomaten door groente scheppen en ca. 5 minuten zachtjes verwarmen, af en toe omscheppen. Flinke eetlepel crème fraîche achterhouden, rest door groente-vismengsel scheppen. In ingevette ovenschaal tortilla leggen, 3 eetlepels van groente-vismengsel erop scheppen en afdekken met tortilla. Stapel maken van afwisselend groente-vismengsel en tortilla's. Eindigen met tortilla. Rest van room erover smeren. Tortillataart dik bestrooien met kaas. Ovenschaal in midden van oven plaatsen en ca. 10 minuten verhitten tot kaas gesmolten is.