bewaar
Romige preisoep met makreel
Romige preisoep met makreel
bewaar

Romige preisoep met makreel

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

35 min. bereiden
382waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

prei

3 tenen

knoflook

50 g

ongezouten roomboter

750 ml

water

125 ml

verse slagroom

1

tuinkruidenbouillontablet

350 g

verse gerookte makreelfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De zachte smaak van de prei met de stevige smaak van makreel gaan goed samen in een soep.

Aan de slag

1

Verwijder het donkergroene uiteinde en de stronk van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en daarna in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een soeppan en bak de prei met de knoflook 15 min. op laag vuur. Voeg het water en de slagroom toe en breng aan de kook. Roer het bouillontablet erdoor en laat de soep op laag vuur 15 min. zachtjes koken.

2

Verwijder ondertussen het vel en de graten van de makreel en trek hem in grove stukken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk de soep in de diepe borden of kommen en verdeel de makreel erover.

tip

algemeenHouden de kinderen niet van makreel? Vervang de vis dan door soepballetjes. Ook lekker met soepstengels.

algemeenU kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur. Voeg vlak voor serveren de makreel toe.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.