
Romige preisoep
In 20 minuten op tafel. Lekker met kaas-uienstokbrood.
805 kcal (voedingswaarden)
20 min. bereiden
Ingrediënten
2 personen
1
vastkokende aardappel
1 el
ongezouten roomboter
300 g
gesneden prei
500 ml
kippenbouillon van tablet
125 ml
verse slagroom
100 g
gerookte kipreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer
In 20 minuten op tafel. Lekker met kaas-uienstokbrood.
Aan de slag
1
Schil de aardappel en snijd in blokjes. Smelt de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en de prei (houd een paar ringetjes apart) en bak 3 min. Schenk de bouillon erbij schenken en laat het geheel 10 min. zachtjes koken.
2
Voeg de slagroom toe en pureer de groenten kort met een staafmixer, tot een gladde soep ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden. Strooi de kipreepjes en de achtergehouden prei erover.