bewaar
Romige preisoep
Romige preisoep
bewaar

Romige preisoep

In 20 minuten op tafel. Lekker met kaas-uienstokbrood.

20 min. bereiden
162waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

vastkokende aardappel

1 el

ongezouten roomboter

300 g

gesneden prei

500 ml

kippenbouillon van tablet

125 ml

verse slagroom

100 g

gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

In 20 minuten op tafel. Lekker met kaas-uienstokbrood.

Aan de slag

1

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Smelt de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en de prei (houd een paar ringetjes apart) en bak 3 min. Schenk de bouillon erbij schenken en laat het geheel 10 min. zachtjes koken.

2

Voeg de slagroom toe en pureer de groenten kort met een staafmixer, tot een gladde soep ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden. Strooi de kipreepjes en de achtergehouden prei erover.