bewaar
Gegrilde-preisoep met zalm
Gegrilde-preisoep met zalm
bewaar

Gegrilde-preisoep met zalm

Diner op de planning? Met deze gegrilde-preisoep met zalm steel je gegarandeerd de show!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
20 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

prei

4 el

milde olijfolie

1 el

Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

300 g

iets kruimige aardappel

1

groentebouillontablet

1 liter

water

125 ml

De Zaanse Hoeve verse slagroom

200 g

zalmsnippers

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • Staafmixer

Diner op de planning? Met deze gegrilde-preisoep met zalm steel je gegarandeerd de show!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de prei, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en de helft van de kruiden. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot geblakerd aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Verhit de rest van de olie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. Houd 4 stukken prei (per 4 personen) apart. Voeg de aardappel en de rest van de prei toe en fruit 2 min. mee.

3

Voeg het bouillonblokje, de rest van de kruiden en het water toe aan het aardappel-preimengsel. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur met deksel zachtjes koken. Voeg ⅘ van de slagroom toe, pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep erg dik is.

4

Snijd de achtergehouden prei in de lengte in repen. Serveer de soep in kommen of diepe borden, verdeel de zalmsnippers, de prei en de rest van de room erover.