Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

Op zoek naar een extraatje voor in de soep? Voeg eens gerookte zalm toe.

(3) waardeer
hoofdgerecht Op zoek naar een extraatje voor in de soep? Voeg eens gerookte zalm toe. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Was de prei en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee. Voeg de bouillon en het water toe.
  2. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Aardappel-preisoep met warmgerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-prei­soep met warm­ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 ui
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g preien

Snipper de ui. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Was de prei en snijd in dunne ringen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de aardappel en de prei toe en fruit 2 min. mee.

3
3
  • 400 ml Kleinstesoepfabriek biologische kippenbouillon in pot
  • 800 ml water

Voeg de bouillon en het water toe.

4
4

Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 12½ g verse bieslook
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Snijd de bieslook fijn en verdeel de zalm in grove stukken. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.