Gebonden aardappel-preisoep
Restjes van een eerdere maaltijd? Die komen helemaal tot z'n recht in deze soep.
180 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 g
300 g
2 el
1 tl
2
1 l
¼ tl
10 g
Dit heb je nodig
Staafmixer
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 01 - Lekker bezig!
Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van 1 cm dik. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de prei en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, bouillonblokjes en 1 liter kokend water toe, breng aan de kook en kook 15 min.
Haal de soep van het vuur en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper. Snijd de bieslook fijn en strooi erover.
- combinatietip Lekker met knapperig stokbrood.
- bewaartipDe soep kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast bewaard.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gebonden aardappel-preisoep
Restjes van een eerdere maaltijd? Die komen helemaal tot z'n recht in deze soep.

hoofdgerecht
4 personen
180 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen van 1 cm dik. Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de prei en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, bouillonblokjes en 1 liter kokend water toe, breng aan de kook en kook 15 min.
Haal de soep van het vuur en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper. Snijd de bieslook fijn en strooi erover.
combinatietip: Lekker met knapperig stokbrood.
bewaartip:De soep kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt en afgedekt in de koelkast bewaard.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g preien
300 g kruimige aardappelen
2 el milde olijfolie
1 tl gedroogde tijm
2 kippenbouillonblokjes
1 l kokend water
¼ tl gemalen nootmuskaat
10 g verse bieslook
Dit heb je nodig
Staafmixer




