bewaar
Aardappel-preisoep
Aardappel-preisoep
bewaar

Aardappel-preisoep

Niet voor niets een klassieker, deze soep met knapperige bacon.

25 min. bereiden
348waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

kruimige aardappel

4

preien

4 el

traditionele olijfolie

3

vleesbouillontabletten

1½ kg

kraanwater

150 g

bacon

200 ml

crème fraîche

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Niet voor niets een klassieker, deze soep met knapperige bacon.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen. Verhit de helft olie in een soeppan en bak de aardappel en de prei 5 min. op laag vuur. Schenk er het water bij, voeg de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de plakjes bacon in 3 min. bruin en krokant. Leg ze op een stuk keukenpapier. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook in stukjes. Verdeel de soep over de borden, verdeel de bacon erover en bestrooi met de bieslook.

tip

combinatietipLekker met donkerbruin brood.

algemeenMaak de soep eens met visbouillon en vervang de bacon door gerookte zalmsnippers.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.