bewaar
Gevulde limoenen met makreelmousse
Gevulde limoenen met makreelmousse
bewaar

Gevulde limoenen met makreelmousse

25 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4

limoenen

200 duozakje

gerookte makreelfilet

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

mayonaise

125 ml

crème fraîche

½ eetlepel

sojasaus

1

rode peper

1 zakje

verse dille

zout

75 g

veldsla met bietjes

Aan de slag

Limoenen schoonboenen, halveren en uitpersen. Van onderkant van limoenhelften dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Vliezen eruit verwijderen. Van makreel 8 mooie reepjes losmaken en achterhouden voor garnering. In kom rest van makreel met vork fijnmaken. Knoflook, mayonaise, crème fraîche, 1 eetlepel limoensap, sojasaus en 2/3 deel van peperstukjes erdoor roeren. Helft van dille erboven fijn knippen en alles mengen tot smeuïge massa. Op smaak brengen met zout en eventueel enkele druppels limoensap. Platte schaal bekleden met veldsla met bietjes. Limoenhelften hoog opvullen met makreelmousse. Garneren met stukjes makreel, rest van peperstukjes en dille. Op schaal zetten.

tip

algemeenBevroren sap: Niet al het limoensap wordt in de makreelmousse verwerkt. Vries wat je overhebt in kleine ijsblokjesvormpjes in. Zo heb je altijd een voorraadje vers limoensap in huis. Lekker in koele drankjes, milkshakes en dressings.