Ge­vul­de li­moe­nen met ma­kreel­mous­se

(41) waardeer
bijgerecht 8 personen
4 41

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Limoenen schoonboenen, halveren en uitpersen. Van onderkant van limoenhelften dun plakje afsnijden, zodat ze blijven staan. Vliezen eruit verwijderen. Van makreel 8 mooie reepjes losmaken en achterhouden voor garnering. In kom rest van makreel met vork fijnmaken. Knoflook, mayonaise, crème fraîche, 1 eetlepel limoensap, sojasaus en 2/3 deel van peperstukjes erdoor roeren. Helft van dille erboven fijn knippen en alles mengen tot smeuïge massa. Op smaak brengen met zout en eventueel enkele druppels limoensap. Platte schaal bekleden met veldsla met bietjes. Limoenhelften hoog opvullen met makreelmousse. Garneren met stukjes makreel, rest van peperstukjes en dille. Op schaal zetten.

Tip:

Bevroren sap: Niet al het limoensap wordt in de makreelmousse verwerkt. Vries wat je overhebt in kleine ijsblokjesvormpjes in. Zo heb je altijd een voorraadje vers limoensap in huis. Lekker in koele drankjes, milkshakes en dressings.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.