Pikante makreelmousse

borrelhapje
8 personen
4
81
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pakje gerookte makreel (200 g)
- 100 g verse roomkaas naturel (bijv. MonChou)
- 2 stengels bleekselderij
- ½ limoen
- 2 eetlepels sambal badjak
- 1 stokbrood
- 4 eetlepels olie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, 1/2 el sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren. Ovengrill voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 min. aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
- Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 0 g