bewaar
Pikante makreelmousse
Pikante makreelmousse
bewaar

Pikante makreelmousse

30 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 pakje

gerookte makreel

100 g

verse roomkaas naturel

2 stengels

bleekselderij

½

limoen

2 eetlepels

sambal badjak

1

stokbrood

4 eetlepels

olie

Aan de slag

1

Vel van makreel verwijderen en makreel boven schaal in stukjes verdelen. Roomkaas met vork door makreel prakken. Bleekselderij in smalle repen snijden en vervolgens in kleine blokjes. Blad bewaren voor garnering. Bleekselderij door makreelmousse mengen. Op smaak brengen met limoensap, 1/2 el sambal en eventueel wat zout en peper. Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast bewaren. Ovengrill voorverwarmen. Stokbrood schuin in dunne sneetjes snijden. Sneetjes dun besmeren met olie. Op rooster leggen en in midden van oven schuiven. Sneetjes in 1-2 min. aan beide zijden goudbruin en knapperig roosteren. Toast laten afkoelen en tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.

2

Toastjes besmeren met makreelmousse en op schaal leggen. Op elk toastje mespunt sambal scheppen.