bewaar
Gevulde courgette met makreel
Gevulde courgette met makreel
bewaar

Gevulde courgette met makreel

20 min. bereiden
20 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

couscous

1 pakje

gerookte makreel

2

courgettes

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

sambal

zout en peper

8 eetlepels

seroendeng

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Vel van makreel verwijderen en vis in stukjes verdelen. Courgettes schoonmaken, doormidden snijden en in lengte uithollen. Vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui, courgette en sambal ca. 3 minuten fruiten. Makreel en gewelde couscous toevoegen. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgettes vullen met mengsel en bestrooien met seroendeng. Courgettes in ovenschaal leggen en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.