Pittige makreel met zoetzure komkommersalade

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g witte snelkookrijst (variates mogelijk)
- 1 komkommer
- 4 el azijn
- 1 tl zout
- 2 tl kristalsuiker
- 2 verse gerookte makreelfilet
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 el sambal oelek
Advertentie
Bereiden
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes. Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op. Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.
- Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee. Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.
Tip:
prijs per persoon 2.20 (in juli 2004)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 830 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 41 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige makreel met zoetzure komkommersalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige makreel met zoetzure komkommersalade
- 400 g witte snelkookrijst
- 1 komkommer
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes.
- 4 el azijn
- 1 tl zout
- 2 tl kristalsuiker
Verwarm zachtjes de azijn in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op.
Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.
- 2 verse gerookte makreelfilet
- 2 uien
- 1 teen knoflook
Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee.
- 2 el sambal oelek
Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.