bewaar
Pittige makreel met zoetzure komkommersalade
Pittige makreel met zoetzure komkommersalade
bewaar

Pittige makreel met zoetzure komkommersalade

25 min. bereiden
zeer pittig
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

witte snelkookrijst

1

komkommer

4 el

azijn

1 tl

zout

2 tl

kristalsuiker

2

verse gerookte makreelfilet

2

uien

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2 el

sambal oelek

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of schaaf de komkommer in plakjes. Verwarm de azijn zachtjes in een steelpannetje (scherpe damp niet inademen!) en los het zout en de suiker erin op. Roer de azijn door de komkommer en laat de smaken minstens 10 min. intrekken.

2

Verwijder van de makreel de kop, graatjes en het vel en verdeel het visvlees in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de makreel toe en bak 10 min. mee. Breng het mengsel op smaak met de sambal, peper en zout. Serveer de makreel met de rijst en komkommersalade.

tip

algemeenprijs per persoon 2.20 (in juli 2004)