bewaar
Pittige makreel in tomatensaus
Pittige makreel in tomatensaus
bewaar

Pittige makreel in tomatensaus

20 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

250 g

witte rijst

2

uien

250 g

cherrytomaatjes

1 pakje

gestoomde makreel

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 eetlepel

sambal

2 theelepels

kerriepoeder

2 eetlepels

ketjap manis

Aan de slag

Broccoli schoonmaken, in kleine roosjes verdelen en steel in plakjes snijden. Broccoli in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Afgieten. Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in ringen snijden. Tomaatjes schoonmaken en halveren. Vel van makreel verwijderen, vis van graat halen en in stukken verdelen. Olie in pan verhitten, uien toevoegen en 3 min. bakken. Sambal en kerriepoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Gehalveerde tomaten en peper naar smaak toevoegen en 2 min. bakken. Ketjap erdoor roeren. Makreel toevoegen en kort verwarmen, zo min mogelijk roeren. Rijst over 4 borden verdelen, pittige makreel erover en broccoli ernaast scheppen.