bewaar
Tofu in pittige ketjapsaus
Tofu in pittige ketjapsaus
bewaar

Tofu in pittige ketjapsaus

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

rijst

3 theelepels

sambal

8 eetlepels

ketjap manis

2 teentjes

knoflook

2 pakjes

tofu roerbak fijngekruid

700 g

sperziebonen

4 eetlepels

zonnebloemolie

50 g

gezouten pinda's

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Sambal door ketjap mengen. Knoflook boven ketjap uitpersen. Marinade met tofu mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Tofu uit marinade scheppen en 5 min. zacht bakken. Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Pinda's grof hakken. Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen. Tofu met pinda's bestrooien. Lekker met schijfjes komkommer.